Het verwerken van bestellingen en verzenden van pakketten kan erg veel tijd in beslag nemen, de producten moeten netjes worden ingepakt en naar een servicepunt van de vervoerder bij jou in de buurt worden gebracht. Ook heb je een opslagruimte nodig waar je al je producten kwijt kunt. Als je nog niet zoveel bestellingen krijgt is dit wel vol te houden, maar wanneer je webshop groeit en ook de bestellingen stijgen zal het lastig zijn om dit zelf te blijven doen. Geen zorgen. Wij kunnen het hele logistieke proces van jouw webshop overnemen en op een professionele manier verzorgen!

Er komen ontzettend veel dingen kijken bij het hebben van een webshop; marketing, inkopen doen, pakketten versturen, klanten helpen, retouren verwerken en nog veel meer.  Het is daarom belangrijk  je tijd goed te verdelen over al deze werkzaamheden, zodat je webshop blijft groeien.
Het logistieke proces van je webshopbestellingen kan echter veel tijd in beslag nemen, waardoor er minder en soms geen, tijd over is voor de andere belangrijke taken binnen je bedrijf. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je pakketten zelf in te pakken en te versturen. Maar je kunt er ook voor kiezen om het volledige logistieke proces uit te laten voeren door een fulfilment bedrijf. Met het uitbesteden van de werkzaamheden aan een fulfilment bedrijf win je zelfs tijd! Tijd die je dan kan investeren in het realiseren van groei van je bedrijf! Doordat je bedrijf groeit nemen de bestellingen toe waardoor je ook pakketten weer voordeliger kunt versturen via All-in fulfilment!

Het proces

Het proces van het versturen van een pakket voor een webshop ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst en controle goederen

De bestelde goederen worden in ontvangst genomen door All-in Fulfilment. De goederen worden geteld, gecontroleerd en ingeboekt in het Warehouse Management Systeem (WMS). Zodra de ontvangst is afgerond krijg je direct een melding dat je levering is verwerkt en zie je direct wat er is geleverd door je leverancier.

  • Opslag

De producten worden op een juiste, passende plek gelegd en worden de producten ook netjes en schoon gehouden. Bij All-in Fulfilment is het magazijn altijd schoon, stofvrij en verwarmd tot de juiste temperatuur zodat jou producten onder de meest ideale condities worden opgeslagen.

  • Orderverwerking

De orderverwerking is een belangrijke stap in het fulfilment proces en het is belangrijk dat dit efficiënt en accuraat gedaan wordt. Door ons systeem kan All-in Fulfilment deze stap snel en foutloos gedaan worden d.m.v. het scannen van barcodes, zodat de klant juiste product ontvangt!

  • Inpakken

De producten welke de klant heeft besteld worden tijdens het inpakproces nogmaals gescand, zo weten wij bij All-in Fulfilment dat de bestelling van je klant echt 100% klopt en overeenkomt. Is de order compleet? Pas dan wordt door ons systeem het verzendlabel vrijgegeven. Uiteraard pakken wij de bestelling in de best passende doos in en sluiten wij deze eventueel met jou eigen tape.

  • Verzenden

Door onze scherpe cut-off tijd zullen orders nog tot laat worden verwerkt. De bestellingen worden door ons van maandag tot en met donderdag verwerkt tot 00:00 uur en op vrijdag tot 22:00 uur.

  • Inzichten

Je kunt in je eigen portaal alle bestellingen en producten inzien en bewerken, track & trace codes bekijken en je leveringen aanmelden.

  • Retourlogistiek

Het is vaak een tijdrovende en complexe taak, maar ook dit kunnen wij perfect uit handen nemen! Bij All-in Fulfilment hebben wij zelfs de mogelijkheid om retouren bij je klant af te laten halen.

Ben jij toe aan de volgende stap in je bedrijf en wil je je laten ontzorgen?

Als je besluit om het logistieke proces over te laten nemen door All-in Fulfilment zal er op basis van jouw wensen een offerte worden gemaakt. Deze offerte is altijd gericht op jou en jouw goederen. Door een vragenlijst in te vullen krijgen wij een beter idee van jouw wensen en eventuele eisen. Bovendien is iedere webshop anders en daar willen wij het juiste maatwerk voor aanbieden!

Interesse in de diensten van All-in Fulfilment na het lezen van deze blog?
Neem contact op of vraag een offerte aan!